A blend of          nostalgia and
innovation, infusing our
flowers with            character.
Promoting   thoughts of
kindness and    appreciation,
one floral arrangement
at a time.

Πόσο πριν πρέπει να έχω κλείσει λουλούδια για τον γάμο μου;

ανθοστολισμός γάμου

«Νυφικό έχουμε. Εκκλησία έχουμε. Χώρο δεξίωσης, βέρες, κουμπάρο, κουμπάρα, παρανυφάκια…ξεχνάμε κάτι;»

Ναι. Ξεχάσατε τα λουλούδια! Το πιο σημαντικό στοιχείο διακόσμησης σε έναν γάμο. Παρά τη σημασία του όμως, έρχεται χαμηλά στην ιεραρχία προτεραιοτήτων στα ζητήματα της οργάνωσης του γάμου, και αυτό είναι λογικό. Εκτός και αν η νύφη και ο γαμπρός είναι επαγγελματίες του χώρου!

Πολλά ζευγάρια αφήνουν τα λουλούδια «τελευταία», κάτι που δεν προτείνουμε, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτούμε πριν καταλήξουμε σε αυτά.

Ο ανθοπώλης «τρέχει» και το ζευγάρι ανησυχεί…γιατί λοιπόν να μην απολαύσετε την δημιουργική διαδικασία χωρίς άγχος; Μέσα από το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί θα σας δείξουμε πως μπορεί να γίνει αυτό. 

Εξακολουθεί λοιπόν να αποτελεί μυστήριο. Πόσο νωρίς πρέπει να «κλείνουμε» τα λουλούδια του γάμου; 

 • 1ο βήμα: H επικοινωνία με το ανθοπωλείο 

Ο αριθμός μηνών που συνιστάται για την πρώτη επικοινωνία, εξαρτάται από την ημερομηνία του γάμου, καθώς ο κάθε μήνας απαιτεί διαφορετικό χρονοδιάγραμμα λόγω εναλλασσόμενου, εποχιακού φόρτου εργασίας. 

Αναλυτικότερα, εάν ο γάμος σου πρόκειται να λάβει χώρα: 

 • Αύγουστο με Σεπτέμβριο, επικοινώνησε με το ανθοπωλείο 9 με 12 μήνες πριν
 • Ιούνιο με Ιούλιο, 6 με 9 μήνες πριν 
 • τον υπόλοιπο χρόνο, 2 με 5 μήνες πριν
 • «Πώς να έρθω σε επικοινωνία με το ανθοπωλείο;»

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να έρθετε σε επαφή με το ανθοπωλείο που θέλετε να αναλάβει τον ανθοστολισμό του γάμου σας. Μπορείτε να αποστείλετε mail ενδιαφέροντος, να κάνετε τηλεφωνική κλήση ή και να επισκεφθείτε ένα κατάστημα δια ζώσης. 

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε κάποια φόρμα ενδιαφέροντος (επισκεφθείτε τη διαδικτυακή μας online φόρμα), ώστε οι επαγγελματίες με τους οποίους πρόκειται να συνεργαστείτε, να είναι καλύτερα ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι αναφορικά με το όραμά σας, μέσα από προκαθορισμένες ερωτήσεις που χρειάζεται να απαντηθούν για καλύτερη και πιο αποτελεσματική συνεννόηση.

 • «Τί πρέπει να γνωρίζω πριν την πρώτη επικοινωνία με το ανθοπωλείο;»
 1. την ημερομηνία του γάμου, ώστε να μπορεί να δεσμευθεί η ημερομηνία, να επιλεγούν τα ανάλογα εποχιακά λουλούδια αλλά και να οριστούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες που θα επηρεάσουν ισάξια την επιλογή τους
 2. την τοποθεσία, για την καλύτερη οργάνωση θεμάτων logistics – μεταφορών
 3. το ύφος του γάμου (μπορείτε επιπλέον να επιλέξετε ενδεικτικές εικόνες από το διαδίκτυο αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το pinterest, το Instagram κ.α.), για να γίνουν πιο στοχευμένες προτάσεις από τον επαγγελματία
 • 2ο βήμα: Το ραντεβού

Το ραντεβού πρέπει να λάβει χώρα εντός μήνα από την πρώτη επικοινωνία με τον ανθοπωλείο.

Αναλόγως λοιπόν με τη μέθοδο αρχικής προσέγγισης, αλλά και κατόπιν συνεννόησης, μπορείτε να ορίσετε με την πρώτη επικοινωνία, την ημερομηνία του ραντεβού σας, ώστε να προχωρήσετε στην οργάνωση του ανθοστολισμού και τις λεπτομέρειες. Αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά (μέσω πλατφόρμας όπως skype, zoom κ.α.), ή και δια ζώσης. 

Το ραντεβού είναι το πιο σημαντικό και καθοριστικό σημείο στη διαδικασία σχεδιασμού του ανθοστολισμού. Σίγουρα κάποιος ικανός επαγγελματίας μπορεί να σας δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι αυτό που θέλετε εσείς; 

Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να εμφανιστείτε «διαβασμένοι», αποφασισμένοι αλλά και συνεργάσιμοι για την αποδοτικότερη έκβαση αυτής της συνάντησης.

 • 3ο βήμα: Δειγματισμός (προαιρετικό) 

Το τελικό πλάνο γάμου αφορά την τακτοποίηση των τελευταίων λεπτομερειών και οφείλει να σχεδιάζεται ή να γνωστοποιείται με τον επαγγελματία ανθοδέτη τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την ημέρα του γάμου. 

Αυτό έχει να κάνει με ζητήματα συγχρονισμού όπως οι ώρες παρεύρεσης της ομάδας σε διάφορα σημεία (η άφιξη στο σπίτι, στην εκκλησία, το χώρο δεξίωσης κ.ο.κ.) και τα στοιχεία επικοινωνίας με τα ανάλογα άτομα ανά θέμα διευθέτησης. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί τηλεφωνικά, με κάποιο mail ή και μέσω συνάντησης (online ή και δια ζώσης). 

Κατόπιν συμφωνίας με τον επαγγελματία ανθοδέτη, μπορείτε να επιλέξετε το ενδεχόμενο δειγματισμού με την εταιρία. Συγκεκριμένα, ο δειγματισμός αφορά τη ρεαλιστική αποτύπωση όσων δημιουργιών πρόκειται να υπάρξουν στο γάμο, για τη διασφάλιση της απόλυτης εναρμόνισης του τελικού αποτελέσματος, με την επιθυμία σας. 

Ο δειγματισμός συνιστάται κυρίως σε απαιτητικά και ιδιαίτερα σχέδια ανθοστολισμού, με έμφαση στην ακριβέστατη απόδοση δημιουργιών με ειδικές απαιτήσεις και λεπτομέρειες.

 • 4ο βήμα: Τελικό πλάνο γάμου

 Το τελικό πλάνο γάμου αφορά την τακτοποίηση των τελευταίων λεπτομερειών και οφείλει να σχεδιάζεται ή να γνωστοποιείται με τον επαγγελματία ανθοδέτη τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την ημέρα του γάμου. 

Αυτό έχει να κάνει με ζητήματα συγχρονισμού όπως οι ώρες παρεύρεσης της ομάδας σε διάφορα σημεία (η άφιξη στο σπίτι, στην εκκλησία, το χώρο δεξίωσης κ.ο.κ.) και τα στοιχεία επικοινωνίας με τα ανάλογα άτομα ανά θέμα διευθέτησης. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί τηλεφωνικά, με κάποιο mail ή και μέσω συνάντησης (online ή και δια ζώσης). 

Εν κατακλείδι…

Υπάρχουν λοιπόν πολλά ζητήματα που οφείλουν να διευθετηθούν σχετικά με την εξασφάλιση του ανθοστολισμού που ονειρεύεστε αλλά και την συνεργασία με την εταιρία που θέλετε να τον αναλάβει. Το πιο σημαντικό στοιχείο που θέλουμε να σας επισημάνουμε παρόλα αυτά, αφορά την ευελιξία των επαγγελματιών, ακόμη και αν κάποιοι από τους παραπάνω παράγοντες δεν πραγματοποιηθούν επακριβώς! 

Οι γάμοι αποτελούν απαιτητικά δρώμενα, με αμέτρητα θέματα οργάνωσης και πολύ συχνά, δεν πηγαίνουν όλα «ρολόι». Θέλουμε να θυμάστε συχνά κατά τη διαδικασία, πως ο γάμος είναι ένα ευχάριστο γεγονός και προκύπτει από την αγάπη σας για έναν άλλο άνθρωπο. Ακόμη λοιπόν και αν η εποχή, η ημερομηνία ή και οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν λίγο τα σχέδιά σας, με την επιλογή αρτίων επαγγελματιών, μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη αυτή εμπειρία, ακόμη κι αν υπάρξουν κάποιες αλλαγές.

Share the Post:

Related Posts